Republikaner kör ända in i kaklet

”Vi har jagat bort de andra kandidaterna” sammanfattade Rick Santorum gårdagens vinst i Kansas. Av resultatet att döma har han rätt. Santorum knep hela 51 procent av rösterna i delstaten. Att jämföra med Mitt Romneys blygsamma 21 procent.
_____________________________________
Mitt Romney, som hade 431 delegatnomineringar inför gårdagens val, lade till ytterligare 38. Romney har därmed säkrat drygt en tredjedel av 1,114 delegater.

Vinsten i Kansas visar än en gång att Santorum har ett starkt stöd hos den konservativa befolkningen.  Nu väntar de viktiga delstaterna Mississippi och Alabama. Av analyser att döma så står tisdagens utgång fortfarande öppen, med motstridiga uppgifter där ingen av kandidaterna ges en klar fördel.

Delstaterna Mississippi och Alabama kan komma att spela en nyckelroll i det republikanska kandidatvalet. Santorum har vädjat till de konservativa väljarna att ge honom sitt fulla stöd och därmed tvinga Newt Gingrich att dra sig ur. Det är det enda sättet för att få en konservativ presidentkandidat, menar den forne senatorn.

Newt Gingrich – vilken tidigare sagt att han skulle dra sig ur vid en eventuell förlust i Alabama och Mississippi – förefaller emellertid kommit på andra tankar. ”Vi siktar mot Tampa”, ska Gingrich nyligen sagt i en intervju. Även Ron Paul avser fortsätta in i det sista.

”Ända in i kaklet” tycks därmed vara paroll för samtliga kandidater.
______________________________________

Niklas Gréen
Lewenhards
lewenhards@live.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: