Köpläge i oljeaktier

Konflikterna i Hormuzsundet fortsätter. Konflikterna riskerar eskalera. EU pratar om bojkott av iransk olja och situationen skriker efter oljeaktier. Det skriver Björn Davegårdh i en krönika publicerad i Placeringsguiden.
______________________________________

Davegårdh gör bedömningen att oroligheterna kring Hormuzsundet kommer att ha en positiv inverkan på oljeaktier. I sin krönika lyfter han fram flertalet bolag som han anser vara intressanta för investeraren. Utöver storbolagen Statoil och Exxon återfinns såväl svenskfavoriten Lundin Petroleum som olje- och gaskoncernen PA Resources.

De två sistnämnda med försiktig köprekommendation.

Ett annat bolag som Davegårdh rekommenderar är Alliance Oil, ett bolag i vilket jag själv äger andelar. Bolaget, som är verksamt inom oljeutvinning i Ryssland samt äger raffinaderi i den ryska delen av Fjärran Östern, har i dag oljereserver om 489 miljoner fat, med en daglig råoljeproduktion om 50,000 fat. Aktien bedöms kraftigt undervärderad, med en kurspotential på omkring 20-30 procent från nuvarande nivå.

Personligen är jag försiktigt positiv. Att det är oroligt kring Arabiska halvön innebär inte att oljebolag verksamma i andra områden, per se, kommer att få sig en rejäl skjuts. Hade börsen varit så förutsägbar så hade vi nog alla varit miljonärer vid det här laget.

Likafullt ser jag all anledning att nogsamt följa utvecklingen i området. Liksom jag sätter stora förhoppningar till Alliance Oil.
______________________________________

Niklas Gréen
Lewenhards
lewenhards@live.com

Advertisements

One thought on “Köpläge i oljeaktier

  1. […] Oil (AOIL SDB) har diskuterats tidigare här på […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: