Racet över för Santorum

Rick Santorum har nu meddelat att han hoppar av racet för att bli republikanernas presidentkandidat. Beslutet kom oväntat. Enligt Santorum själv var det dottern Isabellas sjukdom som fällde avgörandet.
______________________________

Som från ingenstans kom den 53-årige senatorn och bjöd upp till kamp. Förväntningarna på Santorum var inledningsvis låga och intresset för honom svalt. Snart skulle Santorum dock visa sig vara en farlig konkurrent om kandidatposten. The family man tänkte inte ge sig i första taget.

Dottern Isabellas sjukdom förvärrades under påskhelgen. Dottern har en kromosomsjukdom (Edwards syndrom) som gör att hon ofta måste läggas in på sjukhus. En sjukdom som tvingat Santorum att, vid återkommande tillfällen, ta uppehåll från sin kampanj. Uppehåll som nu alltså övergått till en definitiv sorti.

Elaka tungor hävdar att dotterns sjukhusvistelse blev ett lätt sätt för Santorum att avsluta sin kampanj. Få amerikaner ifrågasätter den som sätter familjen främst. Sanningen är nog den att Santorum insåg att loppet var kört. Påskens händelser gav honom helt enkelt en möjlighet att hoppa av på ett snyggt sätt.

Det republikanska partiet är den stora vinnaren efter Santorums sorti. Allting talar nu för att det blir guvernören Mitt Romney som blir Obamas utmanare. Även om Newt Gingrich och Ron Paul verkar ha för avsikt att fortsätta. Ingen av dessa kandidater är dock något hot, i egentlig mening.
_________________________________
Niklas Gréen
Lewenhards

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: