Facebook avskräcker Formula One

Efter Facebooks misslyckade börsnotering har intresset för att få sitt bolag listat för handel minskat. Formula One – bolaget bakom racerbilstävlingen Formel 1 – har beslutat skjuta upp sin börsintroduktion på Singaporebörsen. Marknaden är alldeles för volatil, säger bolagets VD.
__________________________________________

Facebook föll kraftigt under sina första dagar på börsen. I dagsläget ligger aktiekursen på 29,60 amerikanska dollar. Noteringspriset per aktie var 38 dollar. En värdeminskning på nästan 25 procent. Den negativa utvecklingen av Facebook-aktien får nu andra stora olistade bolag att avvakta.

Bernie Ecclestone, VD i Formula One, säger i en intervju med Wall Street Journal att det ”inte är någon brådska” med att få Formula One börsnoterat. ”Marknaden är inte bra för tillfället, den misslyckas med att inspirera människor”.

Formula One har sedan lång tid tillbaka förberett en börsnotering. Enligt uppgifter har bolaget förberett ett prospekt på hela 500 sidor. Ett prospekt som förväntades publiceras nu i dagarna. Enligt Ecclestone kommer arbetet inför en börsnotering att fortsätta som vanligt. ”Vi förbereder oss noga så att vi är redo att noteras när helst vi känner för det” säger han i en intervju. ”När vi tror att tiden är rätt så kör vi”.

När noteringen kommer att äga rum är oklart. Planen att börsnotera Formula One någon gång under 2012 står dock fast.

Bolaget Formula One har värderats till 10 miljarder dollar. Aktier till ett värde om 3 miljarder dollar kommer antagligen att släppas för handel. Aktier till ett värde om 7 miljarder dollar kommer således att även fortsättningsvis ägas av CVC Capital Partners och Bernie Ecclestones familj.

Även London-juveleraren Graff Diamonds har valt att skjuta upp sin börsnotering, som ett resultat av Facebooksaktiens kyliga mottagande.

_______________________________
Lewenhards
lewenhards@live.com

Advertisements
Tagged , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: