VW: Omfattande strukturella förändringar

Leif Östling har spenderat de senaste två decennierna i Scania som VD. Nu väljer Östling att lämna Scania för att bli chef för Volkswagens samtliga lastbilsmärken. Samtidigt sätts en ny ledning under Volkswagenkoncernen upp för Kina.
_______________________________________

I går eftermiddag bekräftade Volkswagen (VW) – som väntat – att Leif Östling lämnar VD-posten i Scania. Från och med september i år kommer Östling att arbeta i den tyska biljättens koncernledning. Östling kommer att ansvara för koncernens lastbilsverksamhet, där både svenska Scania och tyska MAN ingår.

Som ledare av Volkswagens lastbilsverksamhet kommer Östling att backas upp av ett team bestående av chefer från såväl Man som Scania. Samarbetet dotterbolagen emellan kommer därmed att trappas upp. Något som varit Volkswagenkoncernens plan sedan långt tillbaka.

I samband med struktureringen av lastbilsverksamheten sätts en ny ledning under koncernen upp för Kina. Något som jag skrev om redan under gårdagen. Denna nya ledningsgrupp – med fokus på den kinesiska bilmarknaden – kommer att ledas av Dr. Jochem Heizmann. Heizmann har tidigare varit ansvarig för lastbilsverksamheten inom koncernen.

Vårt tydliga mål är att fortsätta på de senaste årens framgångsrika kurs med starkt momentum och stabilitet. Jag är nu, mer än någonsin tidigare, övertygad om att Volkswagenkoncernen har rätt personer på rätt positioner för att göra vår 2018-strategi till en framgång, kommenterade koncernchefen Martin Winterkorn förändringarna.

___________________________________
Lewenhards
lewenhards@live.com

Advertisements
Tagged , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: