Guvernör Scott Walker sitter kvar

Demokraternas och fackförbundens försök att avsätta den republikanske guvernören Scott Walker misslyckades. Nyvalet i den amerikanska delstaten Wisconsin betraktas som något av ett genrep inför presidentvalet i november. Det spekuleras nu i om att Scott Walker kan komma att bli republikanernas vicepresidentkandidat.
______________________________________________

Wisconsinborna låter Scott Walker fortsätta sitt arbete som guvernör i delstaten. I och med gårdagens vinst stärker guvernör Walker sitt rykte om att vara en utav USA:s viktigaste röster i arbetet mot en mindre och mer begränsad stat.

Enligt ännu ej bekräftade siffror ska Scott Walker ha fått 53 procent av rösterna medan utmanaren Tom Barret fått 46 procent.

Nyvalet har varit en kostsam historia. Både Walker och Barret har emellertid fått ekonomiskt stöd utifrån. Politiker i USA får numera ha obegränsade kampanjutgifter, en faktor som bedöms varit avgörande i gårdagens nyval. Totalt ska 75 miljoner dollar ha rullat in de två kampanjkassorna, varav merparten gått till Scott Walker.

Walker, som tidigare hållit en relativt låg profil på det nationella planet, kan nu vara en tänkbar kandidat för vicepresidentposten. Att Scott Walker – trots allt negativt kampanjande mot honom och hans politik – lyckats stärka sin position i delstaten och vinna med en större majoritet än tidigare visar på tydlig politisk styrka. Inte minst mot bakgrund av att demokraterna tidigare hävdat att Scott Walkers vinst 2010 var på grund av att demokratiska väljare avstått från att rösta. I ljuset av gårdagens valresultat får det anses vara ett grundlöst påstående.

Resultatet visar även att republikanerna har organisatorisk förmåga att snabbt mobilisera sina gräsrötter. Nu återstår att se om andra guvernörer runtom i USA följer Scott Walkers exempel och genomför samma konservativa och framgångsrika politik som Wisconsinguvernören står för.

_______________________________
Lewenhards
lewenhards@live.com

Advertisements
Tagged , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: