Fonden som ska tjäna pengar på krisen

Aktiemarknadens turbulens och låga värderingar öppnar möjlighet att tjäna pengar. En som avser utnyttja denna möjlighet är den amerikanske fondförvaltaren David Marcus som nu arbetar för att samla in pengar till en ny fond som ska dra fördel av ett sargat Europa.
_____________________________________________

Fondförvaltaren David Marcus hoppas på att dra in ett kapital om 100 miljoner amerikanska dollar. Pengarna skall användas till att investera i företag som antingen befinner sig i visst ekonomiskt trångmål eller som helt enkelt bedöms vara missförstådda av marknaden. Detta gör att svenska företag inte intresserar David Marcus i någon större utsträckning. Svenska företag har det alldeles för bra ekonomiskt, säger han i en intervju.

Mer intressant är de krisdrabbade delarna av Europa. Framförallt är det Italien och Spanien som lockar. Det krisdrabbande Grekland bedöms dock som för osäkert. David Marcus räknar med att Grekland kommer att tvingas ut ur eurosamarbetet.

David Marcus har starka kopplingar till den svenska affärsvärlden. Framförallt har han god kontakt med Stenbecksfären, där Jan Stenbeck investerat i David Marcus fonder och Christina Stenbeck arbetat för honom. Christina Stenbeck uppges nu ha investerat pengar i David Marcus nya fond. Ytterligare svenskt kapital hoppas komma in.

________________________________
Lewenhards
lewenhards@live.com

Advertisements
Tagged , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: